ΚΕΝΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

Μανώλη Θαλασσέλλη Γεωπόνος Τ.Ε. M.Sc. & Σάρδη Σταματία Γεωπόνος M.Sc.

Παρασκευή, 25 Μάρτιος 2011 10:37

Φυτοπροστασία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

imagesH εταιρία ΓΕΩΓΝΩΣΙΑ Ο.Ε.  έχει την δυνατότητα να σας συμβουλέψει και να  σας δώσει λύση για κάθε πρόβλημα που αφορά την καλλιεργούμενη από εσάς έκταση είτε αυτή είναι μία επαγγελματική καλλιέργεια είτε είναι ο κήπος και τα φυτά σας στο σπίτι.  Είναι σημαντικό να εντοπισθεί έγκαιρα  η προσβολή από  έντομο, ασθένεια τροφοπενία κ.τ.λ Οι πείρα και η γνώση θα βοηθήσουν να διαγνώσουμε σωστά το πρόβλημα και να σας παρέχουμε τις κατάλληλες συμβουλές και λύσεις.

 

Image59Image28Image18

Ένα πρόβλημα στα φυτά σας μπορεί να φαντάζει δύσκολο και μη αντιμετωπίσιμο όμως μπορεί με σωστή διάγνωση και τις κατάλληλες επεμβάσεις να εξαλειφτεί.   Καλό είναι λοιπόν να αναζητάτε και να εμπιστεύεστε τις συμβουλές εξειδικευμένων γεωπόνων ώστε να επιτύχετε την αποτελεσματικότερη διάγνωση με το χαμηλότερο οικονομικό κόστος.  Πολλές φορές άλλωστε άριστο αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε και με σκευάσματα βιολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον και το χρήστη.   

 images2

Είναι σημαντικό όταν θελήσετε οποιαδήποτε λύση σε πρόβλημα φυτών να έχετε μαζί σας ένα φρέσκο και το κατά το δυνατόν  αντιπροσωπευτικό  δείγμα από το άρρωστο φυτό. Το δείγμα είναι καλό να το έχετε τοποθετήσει σε μία αεροστεγή συσκευασία για την αποφυγή διασποράς του πιθανού μολύσματος . Συνήθως ένα κλαδί  10-20cm είναι αρκετό για να γίνει μία πρώτη μακροσκοπική εξέταση αλλά και αν κριθεί απαραίτητο να πραγματοποιηθεί πιο ενδελεχής εξέταση με το ψηφιακό μικροσκόπιο. Αν παρόλα αυτά δεν επιτευχθεί ο εντοπισμός του προβλήματος μπορεί να αποσταλεί δείγμα του φυτού σας ή ψηφιακές μικροσκοπικές απεικονίσεις σε συνεργαζόμενα ερευνητικά κέντρα.

 Image82Image32Image66

Εφόσον καθοριστεί με ακρίβεια το πρόβλημα, σας προτείνουμε τα καταλληλότερα μέσα αντιμετώπισης. Είναι στην ευχέρεια σας λοιπόν να επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις μας και να είστε σίγουροι ότι με γνώση των αναγκών του επαγγελματία και ερασιτέχνη καλλιεργητή της γης θα σας παρέχουμε τις κατάλληλες συμβουλές και λύσεις.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2013 09:04
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Τεχνικές καλλιέργειας »
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια