Εκπαιδευτικά

Αργυράνθεμο

https://geognosia.gr/?p=30986&preview=true

Το φυτό αυτής της εβδομάδος είναι το αργυράνθεμο, ή μαργαρίτα θαμνώδης, αειθαλές φυτό με σφαιρική πυκνή βλάστηση που ξεχωρίζει για τα χαρακτηριστικά λουλούδια του, σε σχήμα μαργαρίτας και χρώματα λευκού, κίτρινου ή ροζ με κίτρινη κεφαλή.

Το αργυράνθεμο, ένα από τα πιο όμορφα αγριολούλουδα το οποίο μπορούμε να φυτέψουμε στον κήπο, στη βεράντα καθώς και κατά συστάδες ή σε βραχόκηπους.

Χαρακτηριστικά

  •  Έχει χαμηλή ανάπτυξη
  •  Ευδοκιμεί σε ελαφριά και γόνιμα εδάφη και με καλή αποστράγγιση.
  • Επιλέγουμε ηλιοφανείς ή ημισκιερές θέσεις, για να αναπτυχθεί καλύτερα, ενώ καλύτερα να αποφεύγουμε τις παραθαλάσσιες φυτεύσεις.
  • Είναι ευαίσθητο στο ψύχος και στους βοριάδες και παγώνει σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.
  • Πολλαπλασιάζεται με σπόρο και με μοσχεύματα.

Φύτευση ή Μεταφύτευση

Για να φυτεύσουμε αργυράνθεμο προμηθευόμαστε γόνιμο φυτόχωμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και τοποθετούμε στη βάση της γλάστρας του αργυράνθεμου μία λεπτή στρώση χαλικιών που να εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση.

Για τη φροντίδα του αργυράνθεμου, κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας του απομακρύνουμε τα μαραμένα και ξερά λουλούδια για να αναπτυχθούν νέα άνθη. Μετά το τέλος της ανθοφορίας του, εφαρμόζουμε αυστηρό κλάδεμα για να το ανανεώσουμε.

Χρωματισμοί

Το συγκεκριμένο φυτό διατίθεται σε:

  • Κίτρινο χρώμα
  • Ρόζ χρώμα

Διαθεσιμότητα Καταστήματος

Το αργυράνθεμο  είναι διαθέσιμο στο κατάστημα μας από τον μήνα….

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, καλύτερα να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ 2251027990, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την διαθεσιμότητα του φυτού τόσο σε ποσότητα όσο και σε ότι αφορά τον χρωματισμό που επιθυμείτε.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το αργυράνθεμο επιτρέψτε μας να σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.mistikakipou.gr

Περισσότερα Φυτά

Ενώ μπορείτε να δείτε ακόμη περισσότερες παρουσίασης φυτών από την Γεωγνωσία, κάντε κλικ στο κουμπί που ακολουθεί…