Εκπαιδευτικά

Βίλμα (Γκόλντ Κρέστ – Λεμονοκυπάρρισο)

https://geognosia.gr/?p=31059&preview=true

Το φυτό αυτής της εβδομάδος είναι η  Βίλμα,λεμοκυπάρισσο  όπως ονομάζονται στα ελληνικά, τα  κιτρινοπράσινα κωνοφόρα δέντρα που συναντάμε σε εντυπωσιακούς φράκτες σε εξοχικές κατοικίες και σε σπίτια.

Τα γκολντ κρεστ είναι μεγάλα δέντρα που φτάνουν σταδιακά σε ύψος 6-8 μέτρων και έχουν διάμετρο 2-4 μέτρων, ενώ αν τρίψουμε τα φύλλα τους, δίνουν ένα απαλό άρωμα λεμονιού.

Χαρακτηριστικά

  • Τα γκόλντ κρέστ  προτιμούν σχετικά δροσερά σημεία αλλά αναπτύσσονται και σε ηλιόλουστες θέσεις
  • Δεν συνιστάται πυκνή φύτευση
  • Χρειάζονται καλή αποστράγγιση
  • Πολλαπλασιάζετε με μοσχεύματακαι και καταβολάδες.
  • Δεν συνιστάται το βρέξιμο του φυλλώματος γιατί προκαλεί μυκητολογικές ασθένειες.

Φύτευση ή Μεταφύτευση

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σχετικά χαμηλό πυκνό φράχτη, φυτεύουμε τα γκολντ κρεστ σε αποστάσες περίπου ενός μέτρου, ενώ για ψηλό φράχτη που ξεπερνάει τα 4-5 μέτρα θα πρέπει να φυτέψουμε σε αποστάσεις ανά 2 μέτρα.

Για να φυτέψουμε γκολντ κρεστ σε γλάστρα, επιλέγουμε μεγάλη γλάστρα ύψους 40 εκατοστών σε πλάτος και ύψος. Φροντίζουμε να έχει τρύπες στη βάση για να φεύγει το περιττό νερό και επιλέγουμε φυτόχωμα γενικής χρήσης, εμπλουτισμένο σε θρεπτικά συστατικά.

Χρωματισμοί

Το συγκεκριμένο φυτό διατίθεται σε:

  • Κίτρινο

Διαθεσιμότητα Καταστήματος

Η Βίλμα είναι διαθέσιμη στο κατάστημα μας από τον μήνα….

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, καλύτερα να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ 2251027990, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την διαθεσιμότητα του φυτού τόσο σε ποσότητα όσο και σε ότι αφορά τον χρωματισμό που επιθυμείτε.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την Βίλμα, επιτρέψτε μας να σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα mistikakipou.gr

Περισσότερα Φυτά

Ενώ μπορείτε να δείτε ακόμη περισσότερες παρουσίασης φυτών από την Γεωγνωσία, κάντε κλικ στο κουμπί που ακολουθεί…